14 May 2008

Kelime Oyunu/MASAL...''Kırmızı Başlıklı Kız'' masalını bir de kurdun ağzından dinleyelim mi?



''Her gün yaptığım gibi ormanı temizlemeye çıkmıştım.Orman benim evim,temiz tutmak da benim görevim.Derken bir kız beliriverdi.Kırmızı başlık ve peleriniyle çok şüpheli bir görünümü vardı.Kimin aklına gelir bu garip kıyafeti giymek.Bir kurnazlık peşindeydi mutlaka.Bir süre dikkatle izledim bu garip kızı.Elinde taşıdığı üzeri örtülü sepette kim bilir ne taşıyordu!..Yürüyüşü bile normal değildi.Yanına yaklaşıp ne yaptığını sorunca bana büyükannesinin evine gittiğini söyledi ama gel de inan.Yine de bıraktım peşini kendi işime döndüm.Ama aklım o kıza takıldı birkere...Bir gidip bakayım doğru mu söyledikleri dedim kendi kendime; gerçekten böyle bir büyükanne var mı?Siz olsaydınız gerçekliğini kontrol etmek istemez miydiniz?Orman benim evim.Ben hem ev sahibiyim,hem de diğer orman sakinlerine karşı sorumluyum.Neyse uzatmayayım...Gittim,baktım ve gerçekten bir büyükanne buldum.Sorduğumda "evet o küçük kız benim torunum" dedi.Ben de sorumlu bir kişi olarak;"bu küçük kız yabancılarla konuşulmayacağını öğrenmemiş daha!..." dedim ve anlattım küçük kızla karşılaşmamı.Büyükanne de ürperdi ve birlikte küçük
kıza bir ders vermeye karar verdik.O yatağın altına saklandı,ben Onun geceliğini giydim, başlığını taktım ve yatağına yattım.Küçük kız birazdan içeri girdi.Seslendi cevap verdim.Ne şaşkın bir çocuk!..Beni büyükannesi sanıvermişti.Ben benim büyükannemi değil sesinden, kokusundan bile tanırım oysa ki.Neyse bunlar bir şey sayılmaz, daha neler yaptı bilseniz.Kulaklarımın niçin büyük olduğunu sordu.Ne ayıp şey hiç sorulur mu!...Yine de çocukluğuna verip yumuşak bir sesle cevapladım."Seni iyi dinlemek için"...Ama bu sefer kalkıp da burnumun niçin büyük olduğunu sormaz mı!..Küçük kız hiç mi hiç terbiye almamış.Ben zaten burnumu kendime kompleks haline getirdim, öz-güvenim sallantıda.Psikologlar,estetikçiler...Dünya para harcıyorum ama nafile.Yine aldırmamaya çalışırken bu sefer de ağzımın kocaman olduğunu yüzüme vurmaz mı!Tabi ki kızdım, siz olsanız kızmaz mıydınız?O sinirle ayağa fırlayıp peşinde koşturmaya başladım.Birden ne olsa beğenirsiniz!Bir kocaman avcı elinde tüfek kapıdan dalıverdi.Beni "seni hain kurt,büyükanneyi yedin değil mi?.." diye suçlamaz mı!..Halbuki büyükannenin kılına bile dokunmadım, O da saklandığı yerden çıkıp beni korumaya çalışmadı.Malum yaşlılık,kulakları iyi duymuyor.Avcı mahkeme yapmadan infaz kararımı verdi.Tabi ben de adalet bulamayacağımı,hatta canımı yitireceğimi anlayıp pencereden zor attım kendimi.Geçirdiğim büyük korkunun sarsıntısı yetmiyormuş gibi o gün bu gün ormanda bile yüzümü rahat gösteremez oldum. Adım haine çıktı.Yeter Artık...Ben Suçsuzum...''
:))

12 kişi renk katmış...:

cinar dedi ki...

:) çok şeker bir yazı olmuş bu. Aslında farklı bakış açılarına her zaman ihtiyacımız var. Bunu hatırlatma açısından da çok iyi olmuş. Paylaşım için teşekkürler.
Sevgilerimle.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili aylin,
shrek 3 ü seyrederken ancak farkedebilmiştim bende masalların birde kaybeden tarafına ait bir başka masalı içinde barındırdığını.Oysa biz hep kazananı seyretmeye alışıktık.
Birde büyükler için çekilmiş bir kırmızı başlıklı kız filmi var oda buna benzer bir hikayeyi anlatıyor eminim seyredersen beğenirsin:)

Cansu dedi ki...

selamlar;blogun çok güzelmiş:) ayrıca masalın yeni hali eskisine göre çok daha güzel olmuş:)

Unknown dedi ki...

Blog ödülleri konusunda önemli bir çağrıdır bu yazı dikkatinizi verirseniz sevinirim.

http://www.ferhatonair.com/2008/05/14/blog-odullerine-gonderme/#comment-576

http://www.ferhatonair.com/2008/04/26/blog-okuzleri-2008/

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım arkadaşım, iyiki paylaştın bizimle. Çok beğendim.Bayıldım bu masalın yeni versiyonuna. Çok öptüm canım benim.

Aylin Ünlü dedi ki...

Çınar teşekkür ediyorum,olaylara dediğin gibi farklı yönlerden baksak çok daha verimli olur,bunu anlatan hoş bir yazı..

Tabiat ana,bahsettiğin filmi bulabilirsem izleyeceğim.

Cnslgy;teşekkür ediyorum,bende senin blogunu çok beğendim,güzel yazılarının devamını dilerim

Takamba;Bakacağım,teşekkürler

Çiçeğim sağol,öpüyorum bende...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bak kurt için üzülesim geldi şimdi.:))) Çok şeker yahu. Sempatik bir kurdun ağzından olaylar farklı bir boyut kazanmış.:))

Geçmiş olsun bu arada. Kas ağrıları için ılık bir banyo ve sıcak bir yatak tavsiye olunur nacizane.

Sevgiler...

Aylin Ünlü dedi ki...

Dediğini yaptım ılık duşumu aldım,en azından moral olarak daha iyiyim:)Teşekkür ediyorum

etki alanı dedi ki...

Bir masalı değiştirmek yürek ister..Özellikle bu kadar kopmadan ve içinde anlatmak ta beceri ister..
çok ama çok hoşuma gitti Aylin...
Bizimle paylaştığın için teşekkür ederim..
Sevgilerimle,
TüTü

Aylin Ünlü dedi ki...

Tütü gerçekten çok güzel yazmış hocamız sil baştan,beğenmene sevindim.Ben teşekkür ederim

Esra dedi ki...

ben, cok begendim. Her zaman olaya farkli acidan bakmayi sevmisimdir zaten. Ama kurdun karninin yarilmasina ne oldu? O bolum icin de bir farkli aci lazim.
:-)
Ellerine saglik...

Aylin Ünlü dedi ki...

Esra beğenmene sevindim,dediğin bölüm içinde belki başka bir zaman başka bir ünv hocası öğrencilere hazırlar farklı masal..