13 Mar 2009

Kırmızı Ev (Bölüm 6)

Bu saatte kim olabilir diye birbirimize bakıyorduk Maribel'la.Kapı o kadar hızlı çalıyordu ki biraz daha geç kalırsanız yıkılacak sinyalleri veriyordu sanki.Koşar adımlarla kapıya yöneldik ve kapıyı açmamızla şaşkınlığın doruklarında dolaşmamız bir oldu.

Lapa lapa yağan kara inat karşımızda duran üç delikanlı yıllar öncesinden kalan ve Maribel'in en sevdiği parça olan Shape of my heart'ı çalıyordu.Ne olduğunu anlamak için Maribel bir iki adımla merdivenlere yürüdüğünde Jansın'ı gördü;ellerinde kocaman bir gül demeti ve karın üzerine gül yapraklarıyla yazdığı kısa bir soru;''Benimle evlenir misin?'' ...

O an cevap verip vermemek arasında kaldı Maribel.Yalınayak olmasına aldırmadan Jansın'ın yanına gitti ve hiçbirşey söylemeden sıkıca sarıldı.''Biraz daha bu soğuk gecede romantik dakikalarınıza devam ederseniz hasta olacaksınız'' dedim bir anne edasıyla.Hep beraber içeriye girdik ve yarım kalan kahvelerimizi tazeleyip sabahın ilk ışıklarına kadar güldük,eğlendik,hayal kurduk.Maribel'ın gelinliğinden tutunda,benim giyeceğim giysiye;nikah organizasyonundan tutunda çalacak müziklere kadar herşeyi bir bir ele aldık espriyle.En çok üzerinde durduğumuz konu ise Frida'nın buna nasıl yaklaşacağıydı.Tamam,annesi ve Jansın'ın arasında ki duygu yoğunluğundan haberdardı ama birlikte yaşayabilme ihtimalini hiç aklından geçirmiş miydi bilemiyoruz.


Her sabah olduğu gibi kahvaltılarımızı yapıp dağıldık birer birer.Kızlar okullarına gittiler,benim evle ilgili halletmem gereken bir kaç fatura işim vardı.Maribel ise önce cafeye uğrayacak,oradan da Jansın ile birlikte Frida'ya bunu nasıl anlatmaları gerektiğini konuşmak için bir yerlere gideceklerdi.Fatura işlerimi hallettikten sonra cafeye geçtim. Bişeyler atıştırıken akşam için ne yemek hazırlayacağımı düşünüyordum ki aklıma güzel bir fikir geldi.Vakit kaybetmeden telefona sarıldım.
-Efendimmm,diye açtı en sevimli haliyle.
-Merhabalar nerelerdesiniz bakalım?
-jansın'la beraber kütük eve geldik,ılımlı bir nokta bulmaya çalışıyoruz konuya giriş yapabilmek için,bir yandan da çok sevdiğim kakaolu muffinslere boğulmuş durumdayım:)Sen ne yapıyorsun,fatura işini halledebildin mi?
-Hallettim,sabah erken gitmenin olumlu bir yansıması oldu işimin erken bitmesi.Şimdi cafedeyim ve akşam için bir ısınma turu atmanıza yardımcı olacak plan geliştiriyorum.Eve geçip yemeği hazırlamaya başlayacağım,diyorum ki Jansın'da bu akşam bizimle yese?Hem yemek esnasında almış olduğunuz karara dair ufak ufak hazırlık cümleleride kurma şansı yakalamış olursunuz,ne diyorsun?
-Bence harika bir fikir bu.Jansın'la da konuşup kesinleştirdiğimizde telefon açarım.
-Tamam,haberleşelim o halde birazdan çıkacağım cafeden,öpüyorum.
-Bende...

Kahvemide içip,cafeden çıktığımda ince ince yağmur başlamıştı.Her zaman ki gibi şemsiyem yoktu yanımda,pek sevmezdim taşımayı ve aslında sevmediğim şey yağmurda kuru kalmanın ta kendisiydi belki de...Islandım ama şehrimin diğer yağmurlarına nazaran daha az...Beklediğim telefonu cevapladıktan sonra aklımda binbir adet düşünce ve binbir adet soru işareti ile içeri girdiğim marketten torbalarla çıktım.Çok özenmiş görünmeme adına,klasik bir menü vardı aklımda;
Domates Çorbası
Fırında soslu tavuk ve patates
Çiftlik Pilavı
Salata
ve tatlı olarakta
hepimizin pek sevdiği Tiramisu...


(Devam edecek...)

9 kişi renk katmış...:

Berrin dedi ki...

ciftlik plavı hıc yemedım ama dıgerlerı en sevdıgım yemekler dıyebılırım :)
bu arada jansın'ı daha once tasvır etmısmıydın tam hatırlamıyorum sadece uzun saclıydı galıba..:) ve uzun boylu zayıf sarısın kumral arası hayal edıyorum ben hehe.yazının basında marla ve marıbel yer degıstırmıs gıbı gorunsede, her zamankı gıbı semsıyesız dısarı cıktım dedıgın ıcın. taslar yerıne oturdu:)
uzun zaman olmustu, ve devamının gelmesı benı keyıflendırdı..ama marıbelı hemen evlendırmeseydın keske evlenıp ne yapacak :))kakaolu muffınslerı ıyı yakalamıssın , yanaklarından sıkıp kocaman opmek geldı ıcımdennnnn..

Aylin Ünlü dedi ki...

Çiftlik pilavı dediğim,çiftlik pilav harcını alıp katıyorsun pirincin içine:)Benden ekstra birşey beklemek hata olur yemek konusunda:)

Uzun saçlı,uzun boylu,hatırlamıyorum ama sanırım küpeli biriydi bu Jansın:)Tasvirimde takım elbiseliydi,şimdi ne giydiğini belirtmedim hehe:)

Maribel hemen evlenmiyor merak etme:)Sadece bir ön hazırlık yaptım diyelim:)

Muffins denildiğinde aklıma sen geliyorsun,bir de pembe kazan:)İkinizi de seviyorum:)

Seyyah dedi ki...

geçen gün soracaktım kırmızı evi artık yazmayacak mısın diye, uzun bir ara verince bıraktın zannettim. sonra yazmıyorsa vardır bir sebebi dedim.
geri gelmesine sevindim:)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, ne romantik birevlenme teklifi yaa. İçim gitti :)
Çok güzel devam ediyor hikaye.Demek evlenecek sonunda Maribel.
Devamını bekliyorum.
Öptüm canım benim.

Aylin Ünlü dedi ki...

Nily,

uzun zaman ara verdim.Ara vermeme sebep olan şeylerde yoğun olan noktalardan oluşuyordu.Şimdi tekrar bir kaç bölüm daha yazıp,sonunu getireceğim.

Muhabbet Çiçeği,

evlenir mi evlenmez mi bilemiyorum,bakalım kahramanlarımızı bir sonra ki bölümde neler bekliyor:)

Erhan Yiğit KIRIKCI dedi ki...

devamını bekliyorum sevgili aylin zeynep hikayeyi cok begendim ayrıca ne yemek yapacagım konusunda kaygılıydım bana iyi bir mönü sunmussun teşekkür ederim..:):)

Aylin Ünlü dedi ki...

Erhan Yiğit Kırıkcı,

teşekkür ediyorum yorumun için.Beğenmene sevindim,ayrıca yemek konusunda yardımcı olabildiysem ne mutlu:)

Funda dedi ki...

Aylincim ara vermene rağmen tadı damağımda okuyorum hikayeni. Devamını bekliyorum. Bu arada canım şu fırında soslu tavuk ve patatesten çekti ama sadece patateslerini yerim yarı vejeteryanım çünkü :)))
Öpüyorum :)

Aylin Ünlü dedi ki...

Funda'cım,

devamı gelecek birkaç bölüm daha.Menü kısmını yazarken benimde canım çok istemişti:))

Sevgiler...