9 Mar 2009

Mutluluk...!

Hani hiç kimseyi umursamadığın dönemler olur ya,hani en deli haline büründüğün;işte mutluluk o anda aklına gelen herşeyi layığıyla yapabilme gücünü kendinde bulmaktır.
Kalabalığın içine usulca sızmaktır bazen ve avucunda tuttuğun bir elma şekerinin tadını almaktır dakikalarca...
Yağmura kendini bırakmaktır ve bunu yaparken de ruhunu özgür bırakmaktır,iliklerine kadar ıslanmayı göze alarak...
Bir adım atmaktır bazen nereye yöneleceğini bilmeden ve bu bekleyişte yaşanılan heyecanı en doruğa çıkarmaktır.
İlkleri zamana yayarken yaşanılan sabırsızlıktır mutluluk,sabretmeyi öğrenebilmektir,sabretmeyi öğrenebilme çabasındayken sabırsızlığın güzelliğini yaşamaktır.
İçinden geldiği gibi kelimeleri süslemektir yazarken ve yaşamının anlamlarını yüklemektir her harfe.Ama açıkça ama saklayarak kendini yaşatmaktır cümlelerinde...
Öyle birşey ki Mutluluk,bazen rimel sürerken yaşadığın telaşta saklıdır bazen acele bir giysi seçiminde:)
Bazen sınır tanımamaktır,bazen sınır koymaktır delice bir istekle.
Mutluluk öyle birşey ki;
Kimi zaman bir bira köpüğündedir tadı,kimi zaman şekersiz bir kahvede...

Ve herşeye rağmen tek bir şeye bağlıdır Mutluluğu duyumsamak,aynada hergün gördüğümüz yüze gülümsemeyi bilmemize...
Sevgili Nily'nin bana gönderdiği mutluluk konulu mim'i bu şekilde yazmayı uygun buldum.Öncelikle kendisine yazmama vesile olduğundan dolayı teşekkür ediyorum.Banadair,Chaotic Gönderiler ve Düş hekimi kabul ederseniz size paslıyorum;
Mutluluk sizce....?

11 kişi renk katmış...:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım benim, ne güzel yazmışsın yazını. Okurken her satırında mutluluğu yeniden yaşadım. Yüreğine sağlık. Öpüyorum canım.

Adsız dedi ki...

adıma paslanmadığı halde okurken gülümseten,hakkında melekoğluşundan başka birşey bilmediğim ama bir sürü tahminde bulunup yanılmayacağım:) "kalemi güçlü olanların yüreği güçlüdür "cümlesine güzel bir örnek olan bir bayanı okumaktır şu an mutluluk..... :)
sabahına günaydın aylin...

Adsız dedi ki...

adıma paslanmadığı halde kendimi yazmaktan alamadığım...
dicektim ki
dememişim :))

Seyyah dedi ki...

teşekkür ederim katıldığın için Aylin:) küçük şeylere ne kadar çok anlam yükleyip mutlu olabildiğimizi görünce daha da mutlu oldum. bir de demişsin ya "Ve herşeye rağmen tek bir şeye bağlıdır Mutluluğu duyumsamak,aynada hergün gördüğümüz yüze gülümsemeyi bilmemize..."
ne kadar doğru. mutluluk gerçekten önce kendini sevmekle ve mutlu etmekle başlıyor. yüreğine sağlık, sevgiler..

Berrin dedi ki...

hatuncum selam..
maılde yazdıgım gıbı telaslı ve kosturmacalı gunler ıcındeyım..
mımı en kısa zamanda cevaplayacagım ama konu zor geldı ehehu mutluluk?? ılk aklıma gelen kocaman bır kunefe dılımınde saklı oldugu hahahhaha, son bır kac gundur yemek yemeye basladım ıstahım yerıne geldı de :)
kocaman opuyorummmmm.

bulut dedi ki...

Aylin, o kadar güzel anlatmışsın ki mutluluğu; mutlu olmanın sonsuz çeşidi olduğunu düşündürdü bana. Teşekkür ediyorum pasın için, gelişine vurup havalı bir gol atabilmeyi isterdim ama, topu kontrol ettim gol vuruşu için biraz bekleyeceğim :) Çok futbol dili oldu, en kısa zamanda yazmaya çalışırım ben de bir kaç mutlu cümle... Kendine iyi bak canım.

Unknown dedi ki...

biraz huzur işte mutluluk...

Aylin Ünlü dedi ki...

Muhabbet Çiçeği'm,

teşekkür ediyorum,beğenmene,bir parçada olsa mutluluk katabildiğime sevindim.

Cecil,

yazdığın bir sayfan varsa affola,bilmiyorum çünkü.Eğer bildirirsen hem listeme eklemekten hem de takip etmekten hoşnut olurum.Arada da paslarım sana mimleri:)

Nily,

tekrardan teşekkür ediyorum,çok keyif aldım ve zorlanmadım hiç yazarken.Birden istedim ve oluşuverdi yazım,sevgiler benden.

Hatuncum:)

evet aldım mailini,tempona çok sevindim ben eminim keyifli geçiyordur yorucu olmasının yanında.İyi haberlerine mutlu oldum,en kısa zamanda dön sende buralara,öpüyorum.

Bulut,

anlatımın süperdi:)Dikkat et fazla tutma topu elinde,kırmızı kart ile oyun dışı kalabilirsin ya da sağlam bir çalımla kaybedebilirsin topu:)Ne alaka şimdi:))Bekliyorum yazını:)

Elçin,

adını koymak istediğimiz herşey belki de MUTLULUK :)

Mutluveumutlu dedi ki...

"Mutluluk" kelimesi ne kadar güzel bir kelime değil mi :)

"İlkleri zamana yayarken yaşanılan sabırsızlıktır mutluluk,sabretmeyi öğrenebilmektir,sabretmeyi öğrenebilme çabasındayken sabırsızlığın güzelliğini yaşamaktır"
Şu cümleyi çok beğendim.

MyBiber dedi ki...

Çok güzel anlatmışsın Aylin. "Bize ne kalmış?" diyeceğim. =)) En kısa zamanda yanıtlayacağım canım. Görüşmek üzere... ;)
Sevgilerimle...

Aylin Ünlü dedi ki...

Mutlu ve Umutlu,

nasılsın,seni yeniden görmek ne güzel.En son bloguna baktığımda dinlenmeye çekilmiştin yanlış hatırlamıyorsam,hoşgeldin.

Chaotic,

senden Mutluluğa dair çok güzel şeyler çıkacağından eminim,merakla okumayı bekliyorum.

Sevgiler...