4 Haz 2008

Mail kutuma gelen bir mailden yola çıkıp içimi dökmeme müsaade var mı?

Geçenlerde arkadaşımdan bana gelen bir mail duygularıma tercüman olmuş gibi gerçekten,hemen paylaşıyorum;

''Bu zamana kadar bana zincir e-posta gönderen tüm dost ve arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim;

· Sayelerinde tuvalet temizlemekte kullanıldığı öğrendiğim kolayı içemez oldum.

· Aids virüsü taşıyan iğneler kıçıma batar korkusuyla sinemaya gidemez oldum.

· Deodorantlar kanser yapıyor diye sayelerinde artık bir domuz gibi kokmaya başladım.

· Telefon hattımı kullanıp bana borç takarlar korkusuyla telefonlara da cevap vermiyorum.

· İçinden fare ya da fare zehiri çıkar diye hiçbir kutu içeceği içmiyorum.

· Çok sevdiğim içkime ilaç koyup beni uyuturlar, organlarımı çalarlar ve buz dolu bir küvetin içinde uyanırım diye bana yaklaşanları da tersliyorum.

· Mail listesine katılırsam alacağım söylenen para, bilgisayar, cep telefonu ya da gezileri beklemekten de evden dışarı çıkamaz oldum.

· Tuz Gölü'ne Konya'nın katkılarından dolayı yemeklerim tuzsuz tatsız.

· Msn paralı olacak; Adam yeşerecek mi,sararacak mı beklemekten de gına geldi.

· Excel hala ne zaman emekli olacağımızı da bildirmedi.

· Bir maili forward etmedim, başıma ne belalar gelecek diye korkuyla beklemekten ruh sağlığımı da kaybettim.

· Multipl skleroz olunuyormuş diye diyet ürünleri düşmanıma bile tavsiye etmiyorum.

· Yerli malı kullanacağım derken marketlerde barkodu 869 ile başlayan ürünleri aramaktan da gözlerimin biraz daha bozulduğunu fark ettim.

Sevgili dost ve arkadaşlarımdan gelen;

“lütfen okuyunuz”, “çok önemli”, “aman virüse dikkat”, “bilmem kim para dağıtıyor”, “en az beş kişiye yolla”, “inanmadım ama doğruymuş”, “kişiliğini test et”, “tıkla para yolla, tıkla yardım et”, “bilmem kim seni gözetliyor”, “bilmem kime mail at, haddini bildir”, “onu yeme bunu ye” şeklinde başlayan kerameti kendinden menkul, nev'i şahsına münhasır bu mailler sayesinde hep beraber “kafayı çizme”ye ne kadar yakın olduğumuzu da müşahade etmiş oldum.



ÖNEMLİ NOT :

ŞİMDİ: Eğer bu maili 60 saniye içinde 1200 kişiye göndermezsen;
Bilesin ki bir kuş sabah akşam kafana sıçacak ve hayatı sana dar edecektir.
Bir Dost...''

Gerçekten birbirinden absürt mailler geliyor bazen kutularımıza,aslına bakarsanız çoğunu okumadan silmiyor da değilim.Şu slaytları kaçırmıyorum ya da benzeri iletileri ama özellikle şu yaygın virüs uyarıları,msn paralı olacak hikayesi ki aylardır aynı mail dönüp duruyor mail kutularında:)Filistin'le,coco cola ile bilmemneyle,şunla bunla olan mailleri sevmiyorum.Bana arkadaşlarımdan,arkadaşlarıma arkadaşlarından ve o arkadaşlara kendi çevrelerinden yayılan bu maillerin ilk kalemini çok merak ediyorum,büyük başarı diyerekte onu kutlayacak bir mail atmak istiyorum:)

Hele dün aldığım bir mail var,Filistin'den bahsediyor.Gerçekten zalimce,insanlık dışı yapılanlar.üzülmüyormüyor muyum?Tv de,gazetede gördüğümde içim acımayır mu?Her katlediliş sonrası insanlıktan nasibini almamış bu insan görünümlü farklı yaratıklara lanet etmiyor muyum?Ama kendi ülkemde ki terör için kat kat daha fazla acı yaşıyorum,benim ülkemde ki vahşeti,katliamları,cinayetleri,saklı siyasi olayları,dağlardaki katliamları bitirelim hele,hele bir önüne geçelim,ondan sonra yapabiliyorsak başkaları içinde bişeyler yapalım.
Her önemli bir olayda,sık sık saçma magazinsel haberlerle,ottan b.ktan isimlerle gündemin değiştirildiği Türkiye'de,bari bizim önceliklerimiz değişmesin diyorum,yanlışım varsa affola...

Ayrıca bana mail atan arkadaşlarıma,msn listeme;sözüm size değil,bu saçmalıkları çıkartan birinci kişilere.

7 kişi renk katmış...:

hTc dedi ki...

Çok güzel bi konuya değişmişsin valla çok teşekkürler. Bu mail bana da gelmişti evet hatırladım şimdi=) Çok çok haklısınki bende artık başında FW yazan mailleri okumadn siliyorum. Yıllardır msn ikonu yeşildi maviydi ve benzeri mailler geliyor. Ve benim o kadar da bilgi birikimlerine güvendiğim insanlar hala o maili FW ediyor:D Bir de toplu mailleri herkesin adreslerinizi görebileceği şekilde atmaktan vazgeçmediler. Sırf bu yüzden kaç arkadaşımla tartışma yaşadım yahu=)

Aylin Ünlü dedi ki...

~~#@ti(€~~;toplu mail konusunda üye olduğum bir anne-bebek sitesinde birden fazla kişinin canının sıkıldığına şahit oldum fakat benim başıma bişey gelmedi şuana kadar:)Yaşamayan bilemez sanırım henüz o yönde tepkim yok:P

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canımcım, valla bu maillerden banada gına geldi. Gerçi bana geldimi bende yolluyorum ama :)))
Ama artık okumadan silmeye başladım. Şu msn paralı olma hikayesi sürüp gitmekte. Bir türlü adam pembe olmadı dediğin gibi heeuheheue:)))
Valla sinemada iğne batacak diye bende hep korkarak otururum birde coca cola hikayesi var tabi. Iyy resmen wc temizliğinde kullanılıyormuş evet.
Birde bunu şu kadar kişiye yollamazsan başına kötü bişi gelecek maillerine kıl oluyorum:) Aklıma takılıyo açmış bulnuyorum yolluyorum bende :)))))
Öptüm canımcım kocaman.

Aylin Ünlü dedi ki...

Muhabbet Çiçeği'm;zaten asıl virüsü o bilmem kaç kişiye yolla diyen mailler bulaştırıyor insana:)Yollamadan duramıyor okuyan herhalde:)))Öptüm bende kocaman:)

ayci dedi ki...

OF COK SIKICI FW-MAILLER!
baydi artik yani!

ben yollamiyorum - bazen acmiyorum bile!

Aylin Ünlü dedi ki...

Ayci;hemen hemen herkes şikayetçi gerçekten

atasagun dedi ki...

Kim demişse güzel demiş :)