28 Ağu 2008

Alışmamaya alışma sanatı

Her gün aynı sokaktan geçmeyi tek yol bulmak,başka yolları akıl sınırlarında dolaştırmamak gibi birşey alışkanlık.Özellikle ikili hayatların çelişkisini yaratan,üzen,sorulara boğan bir bilinmeyenli denklem.Hep isteriz ki birşeyler ilk halini korusun,ilklerde davrandığı gibi davransın yaşamımız bize,aynı hoşgörüyü,aynı düşünceli hali,nazikliği göstersin hep.Oysa zamanın ve şartların değiştiğini,büyüdüğümüzü ve olaylarımızın da bizimle beraber büyüdüğünü hesaba katmayız hiç.Bir de oturur kara kara düşünürüz,''neden böyle?'' diye..Oysa o kadar doğaldır ki artık neden dediğimiz,kuşkulandığımız,kafaya taktığımız o ufacık noktalar,boşyere ömrümüzün kalan zamanından çaldığımızı bilmez,dövünür dururuz.
Özel şeyleri özel yapan ilk halleri olduğunu savunuyorum artık,aynı yemeği defalarca yediğinde aldığın mutluluk nasıl aynı olmuyorsa,ilk yediğinde aldığın mutlulukta sonrakilerden kat kat farklı oluyor.İşte hepsi bu...

Şu bizi yıpratan,sinir bozan duygusal alışkanlıkları rafa kaldırmanın vakti geldi artık;diyorum ki bu yazı ile bişeylerin farkında olalım,zaman geçiyor ve her kalan dakikada aradığımız mutluluğu kendimiz yaratalım.Ve yolun başındakiler;alışkanlığa alışmamaya alışın henüz başındayken,daha sonra vazgeçme kararı alana kadar ki süreç engebeli oluyor.
Sevgiler...

(Öykü Atölyesi'nin kelime oyunları için yazılmıştır).

14 kişi renk katmış...:

hTc dedi ki...

Ne güzel yazmışsın Aylincim ya. Aslında insanların hep birbirinden farklı olduğunu düşünürüz. Ama aslında hepimiz birbirimizin aynısıyız. Aynı şeyleri hissediyor, ''neden böyle'' lerle vakit öldürüyoruz demekki. Bugün herkes için güzel bir başlangıç olur inşallah. Yüreğine sağlık.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Canım yüreğine sağlık ne güzel yazmışsın...Alışkanlık aslında hem iyi hemde yanlış bir duygu.Bazen insanı haddinden fazla üzüyor.Birde bazı duyguların öünne geçiyor işte o en kötüsü mesela sevginin aşkın önüne geçtimi beraberlik kötüye gidebiliyor.
Sevgilerle öptüm.

Unknown dedi ki...

ne güzel anlatmışsın Aylinciğim ,katılıyorum sana ...

Aylin Ünlü dedi ki...

htc,aynen dediğin gibi,aslında hisler ortak ama çıkış noktalarımız farklı.
....
Gökkuşağının Rengi,doğru tespitlere ne denir ki,teşekkür ediyorum.
....
Elçin'cim teşekkür ediyorum.

Berrin dedi ki...

senınle cogu konuda oldugu gıbı bu konudada hemfıkrım :)

Aylin Ünlü dedi ki...

Sevindim,tahmin etmiştim Berrin'ciğim.

Elif dedi ki...

Yorumuz icin tesekkurler ablacim :) Tatlisurubunuz da gercekten tatliymiss :)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım benim, ne güzel ifade etmişsin. Haklısın alışkanlıklara alışmamak lazım. Hayat geçip gidiyor ve bunu en iyi şekilde geçirmemiz gerkiyor. Mulu olmak en önemlisi. Yazın bazı şeyleri düşündürdü bana.Yüreğine sağlık canım. Öptüm çok.

TUĞBA'NIN DÜNYASI dedi ki...

Canım blogunu takibe başladım.Artık bol bol yazarım sana ve güzel yazılarını da zevkle okurum. Çok güzel olmuş bu yazın gerçekten parmaklarına kelimelerine içindekilere sağlık.yeniden görüşmek dileğiyle.

Aylin Ünlü dedi ki...

Elif,teşekkür ediyorum.
.....
Muhabbet Çiçeği,düşündürdüğüm için mutlu oldum,yorumun için teşekkür ediyorum.
.....
Tuğba çok teşekkür ediyorum,aynı düşünceler benim içinde geçerli.

etki alanı dedi ki...

İnan,koyduğun bu müzik beni öylesine hareketlendirdi ki,bitmeden yazını okuyamadım...
Hisler ortak...Özlemişim yazılarını..
TüTü

Aylin Ünlü dedi ki...

Müzik diğer yazıyı tamamlayıcı aslında,bu yazı ile çok zor haklısın.Beğenmene sevindim yazımı,teşekkür ediyorum.

(( ¢αиıѕı )) dedi ki...

Aylincim kaç gündür bloguna girip bakıyorum ne yazdı die göremedim seni 1 kaç gündür.özellikle şu resme bakmak için hergün giriom inan bebegin çok tatlı ya masallah
....
yazını çok begendım..derin düşüncelere daldım inan birden haklısın insan gecen giden zamanın kıymetini iyi bilmeli anı zamanında yasamalı ama bazen yapamıyorum işte....sevgiyle kal cnm öpüldün

Aylin Ünlü dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum ilgine...Bahsettiğin konuda hiçbirimiz başarılı değiliz inan,sevgiyle kal...