5 Mar 2008

Ders:Kelime Oyunları Konu:Duvar

Kelime oyunlarına yeni katılıyorum acemiyim yani şimdiden affola..
Konumuz duvarmış,duvar duvar...Bakalımm bir düşünelim derken aklıma gelen duvar yazıları oldu benim sadece..Hani bir taşıtta giderken okuruz '' bilmemkimmmmmmmmmm seni seviyorummm'' yazar ya da '' en büyük galatasarayyyy'',hatta '' o şimdi asker'' çok revaçtaydı ben lisedeyken mahallede:)Ya da bir trafik lambasında karşıya geçerken okursun hemen karşı duvarında grafiti yazılarını ya da okumaya çalışırsın diyeyim,vallahi yazılar güzel hoşta ben hepsini okuyamıyorum karşık bir yazı bu grafiti:)

Okursun okursun bazen amma kötü yazmışlar dersin,bazen sinirlenirsin duvarı kirlettikleri için bazense duvara renk katmış dersin esprileriyle bravo!Gülersin..

Böyle yazarken okul duvarları geldi aklıma,bizim ahali yazar müdür boyatır duvarı,bizim ahali çizer müdür boyatır..Hele duvara yazdığımız kopyaları sevgili temizlik görevlilerimiz silmiyor muydu delleniyordum!!Sıraya yaz yaz e bir yere kadar sığmıyor tabii,sıra geliyor duvara,heyy be ne güzelde okunuyordu yazdıklarımız:)Bu arada temizlik görevlisine geçte olsa seslenmek istiyorum,silme be mübarek şu duvarları,biz zaten yer açmak için bir dahaki sınava siliyoruz geçen sınav cevaplarını:))))

18 kişi renk katmış...:

🌼 dedi ki...

DUVAR DEYİNCE BENİMDA AKLIMA DİREK GRAFFİTİ GELİYOR VE ONUNLA İLGİLİ OKUDUGUM 2 KİTAP..VE HATIRALARIM VAR BUNLARIN ZİNCİRİNDE...
İÇİMİ SIZLATAN...
AHH BİR DUVAR OLSADA YAZSAM İÇİMİ DÖKSEM..

Berrin dedi ki...

cok mutluyum..
sakın ol yakında gecer :)))

hos olmus..duvar yazılarını cok severım..

bır tanede benden..şşştt sesız olun şöfor uyuyor :))

Geveze Kalem dedi ki...

Duvar yazıları beni de hep güldürmüştür.:) Duvarlar hep boş kalsın demiyorum ama yazı yerine resim yapılsa daha hoşuma giderdi.;)
Sevgiler...

etki alanı dedi ki...

Neden tanıdık geldi acaba bu yazılar...
Bana uğrar mısınız?
Şaşıracağınıza eminim..
Galiba pişti olduk...!!
TüTü

Aylin Ünlü dedi ki...

NurTanesi,grafiti güzel bir yazı şekli gerçekten,eşimin yeğeni eski converslerine uyguluyor ve güzel yazılar çıkartıyor..

Berrin'cim adımımı atayım dedim,beğendiysen ne multu:)Senin eklediğin yazıda süpermiş,genelde uzun yol yolculuklarında kullanılabilir:)))

Geveze Kalem,haklısın ama istanbulun bazı yerlerinde sanıyorum çocukların yaptığı doğa içerikli resimler var,gerçekten yazıdan daha iyi duruyorlar,anlamları daha derin..

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Klübe hoşgeldin.:) Severim ben duvar yazılarını...

etki alanı dedi ki...

Sevgili Aylin,
Yanlış birşey mi yazdım diye hemen geldim.
Ben gülerek yazmıştım..Çok hoşuma gitti çünkü..Ama hissettiğimle,hissettirdiğim farklı oldu galiba...Bazen sözcükler, istemeden de olsa karşı tarafı kırabiliyor..Bunun için gerçekten üzgünüm..Kendi coşkuma sizi de kattığımı düşündüm,ama kendi yorumumu okuyunca,sizin yerinize koydum kendimi..Çok haklısınız..Bilmece gibi...

Ayrıca hoşgeldiniz...
Aynı fikirde olmak çok güzel..
TüTü

Aylin Ünlü dedi ki...

Tütü,bu tarz yanlış anlamalar olabiliyor,türkçe çok esnek gerçekten ve ne kadar kendimizi iyi ifade ettiğimizi düşünsekte bazen edemeyebiliyoruz,ben yanlış anlamışım özür diliyorum o nedenle..İşin içinde mimikler olmayınca oluyor böyle şeyler.
Güzel arkadaşlıklar yanlış anlamalarla başlarmış diyeyim:)Teşekkür ediyorum

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, valla o duvara yazılan kopyalar biz üniversitedeyken meşhurdu. Silende yoktu:) Bir sonraki sınava silerdik ama bazı çatlaklar tükenmez kalemle yazmış oluyordu silinmiyordu. Artık kopyalar hep birbirine girmişti. Biliyormusun birkere kendi yazdığımı bulamadım sınav esnasında:))) Gerçi biz sayısalcıydık, formül yazardık sadece.
Canım benim, öptüm seni

Esra dedi ki...

ben hep o renkli spreylerle yazilan kocaman yazilara hayran olmusumdur. Nasil olur da elinde sablon olmadan yazar onu gencler hic anlamam.

Aylin Ünlü dedi ki...

Fikriminincegülü,bende çok severim çok esprili oluyor:)

Muhabbet Çiçeği,vallahi bir sözelci olarak eminim ki formül yazmak çok daha kolay oluyordur:)))

Esra güzelliğide orada zaten sanırım,ne yazdığını okuyunca gözümün önüne geldi birden pembe spreyle yazılan bir grafitti yazısı..

Adsız dedi ki...

Aramıza hoşgeldiniz..Duvar yazıları ne hoş içinde her rengi barındırıyor.."Ölürsem kabrime gelme sıkışırız" krize soktu beni:)))emeğinize sağlık..daha nice kelime ve yazılarla bir arada olmak dileklerimle..

Aylin Ünlü dedi ki...

Hüzünbaz teşekkür ediyorum,keyifli olacağından eminim kelime oyunlarının..

Geveze Kalem dedi ki...

Sevgili Aylin, aslında hiç üstüme vazife değil ama 'pişti olma' yanılgısıyla ilgili ben de birkaç söz edeyim istedim.

Öncelikle zaten Tütü'nün iyi niyetli ve nüktedan tavrı açığa çıktığı için sevindim.
Ama biliyor musun aslında bu 'pişti', kelime oyunlarının güzel tarafı.:) Hiçbirimiz 'aman milletin yazdığını yazmayayım,' diye zorlamıyoruz kendimizi. Aslında çoğu kez aynı şeylerden bahsetsek de, cümlelerimize kendi izimizi bırakıyoruz. Açıkçası ben ikinizin de aynı konuyu işlemiş olmasını çok keyifli bulmuştum. Her ikinizin bakış açısındaki farklılığı (veya benzerliği) görme şansına sahip olmuştum.:)

Bir detayı daha belirtmek istiyorum, bu gurup o kadar güzel şekilleniyor ki, kimse birbirini kırıcı sözlerle rencide etmeden değerlendiriyor. Bir süre sonra fark edeceksin hepimizin fikirleri, görüşleri birbirinden çok başka. Alkış tutamayacağımız bir yazıya yorum bırakmamayı tercih ediyoruz, rencide edici sözler söylemek yerine. Ama bazı yazıları da eleştirmek bağlarımızı kuvvetlendiriyor kanaatindeyim, her yazıya da 'bravo, süper...' denilmesi maskeli davranış olurdu neticede.

Bu yorumu kelime oyunuyla ilgili tanıtım yazısı olarak kabul et lütfen.
Sevgiler...

Aylin Ünlü dedi ki...

Sevgiler Geveze Kalem..

Derin Sularda dedi ki...

Öncelikle hoşgeldiniz aramıza,
Duvar konusuna renkli ve keyifli bir bakış olmuş, gülümsemeye ihtiyacım olan bir anda ilaç gibi geldi,
sevgiler.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Aylin,
Çok güzel olmuş bu duvarlar
Berrin gibi bende en çok
"çok mutluyum
sakin ol yakın da geçer" sözüne takıldım. çok güzel
Sevgiyle kal,

Aylin Ünlü dedi ki...

Yıldız Yağmurları,gülümsemene bir nebze sebep olabildiysem ne multu bana,hoşgeldim ve sende hoşgeldin..

Yaşamın Kıyısında,o takıldığınız söz hem esprili hem de çok doğru bir söz gerçekten bende takıldım:)